Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmit ve Gebze ilçelerinde eş zamanlı olarak üç ayrı operasyon düzenledi.

OPERASYON DETAYLARI
Düzenlenen operasyonlarda toplamda 8 şüpheli şahıs yakalanırken, yapılan aramalarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve nakit para ele geçirildi. Ekiplerin çalışmaları sonucunda 368 gram sentetik kannabinoid, 368 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 15 gram esrar, 6 gram kenevir tohumu, 1 kök kenevir, 2 adet hassas terazi ve 2 bin TL nakit para muhafaza altına alındı.

ADLİ SÜREÇ
Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü hakkında TCK 191 maddesi kapsamında işlem yapılarak serbest bırakıldı. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 5 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden D.A. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, A.F.O., B.C., H.B. ve O.A. isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, suçla mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.







