Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Körfez ilçesinde 5-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, 4 farklı adrese baskın yapıldı. Bu baskınlar sonucunda, yüz binlerce kaçak makaron ve tonlarca tütün ele geçirildi.

Milyon Liralık Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde, şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda toplamda 158 bin adet bandrolsüz boş makaron, 110 bin adet dolu makaron ve tam 68 bin 420 kilogram kıyılmış kaçak tütün bulundu. Operasyonda ayrıca 3 adet elektrikli sigara sarma makinası, 2 adet kompresör ve bir paketleme makinası da ele geçirildi. Bu malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 550 bin Türk Lirası olduğu tespit edildi.
4 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Kocaeli Jandarması, kaçakçılıkla mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.







