GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Eylül 2025 20:14

Kocaeli'de İsrail'in saldırıları protesto edildi

Kocaeli'de İsrail'in saldırıları protesto edildi
Kocaeli'de yüzlerce vatandaş, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenleyerek, Filistin halkı için dua etti.
Kocaeli'de İsrail'in saldırıları protesto edildi

Kocaeli'de, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kırmayı ve bölgeye insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırıları protesto edildi.

teknik yapı

SUMUD FİLOSUNA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüşe, protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Kent Meydanı'na kadar katıldı. Yürüyüş boyunca tekbirler getiren ve İsrail aleyhine sloganlar atan katılımcılar, tepkilerini dile getirdi.

FİLİSTİN HALKI İÇİN DUA

Kent Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Yürüyüşe Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, AK Parti MKYK Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Nuh Zafer Cantürk, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, dernek ve STK başkanları ile binlerce vatandaş destek verdi.