Kızılay'ın engelsiz gönüllüleri: 44 bin kişi gece gündüz iyilik için çalışıyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Engelsiz Teşkilat'ın 44 bin engelli gönüllüsüyle faaliyet gösterdiğini açıkladı. Model, uluslararası ödül alarak 2026'da dünya genelinde yaygınlaştırılacak.
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 'İyiliğe Engel Yok' temalı programda yaptığı konuşmada, Engelsiz Teşkilat'ın 44 bin engelli gönüllüsüyle gece gündüz hizmet verdiğini açıkladı. Yılmaz, 2021'de kurulan teşkilatın Türkiye genelinde 117 şubeye ulaştığını ve engelli bireylerin 'iyilik yapan taraf' olma kararlılığını vurguladı.

DÜNYAYA ÖRNEK BİR MODEL
Kızılay'ın engelsiz gönüllülük modeli, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından en prestijli ödüle layık görüldü. Federasyon, bu modelin dünyada bir ilk olduğunu belirterek, 2026'da küresel lansmanla 191 ülkede yaygınlaştırılmasını planlıyor. Mayıs ayında bu kapsamlı çalışmanın lansmanının yapılacağı duyuruldu.
ENGELLERİ AŞMAK BİZİM ELİMİZDE
Yılmaz, konuşmasında engelli gönüllülerin topluma verdiği dersi şu sözlerle özetledi: 'Engelimiz ne olursa olsun onu aşmak bizim elimizde. Dirençli olmak, düşseniz bile ayağa kalkıp yürümeye devam edebilmektir.' Dünya Engelliler Günü ile Dünya Gönüllüler Günü'nün aynı haftaya denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirten Yılmaz, bu dayanışmanın daha kapsayıcı bir gelecek inşa ettiğini ifade etti.
BİRLİKTE ÖĞRENEN BİR AİLE
Engelsiz Kızılay Teşkilatı'nın sadece bir hizmet ağı değil, aynı zamanda birlikte öğrenen ve birbirinden ilham alan güçlü bir aile olduğu vurgulandı. Programa katılan engelli bireyler, gönüllüler ve kamu temsilcileri, bu iyilik hareketinin toplumsal dayanışmaya olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu
- 11:04Mersin'de tekstil iş yerindeki yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü
- 10:57İzmir'de elektrikli araçlara büyük müjde: Otoparklarda yarı fiyatına park!
- 10:49Başkan Tugay, Kiraz'da yol ve asfalt müjdesi verdi
- 10:42Brad Pitt, penis kremi firmasıyla davalık oldu: İsim krizi büyüyor





