Kışın elektrikli ısıtıcınızdan tasarruf etmenin yolu: Küçük bir ayar değişikliğiyle faturalarınızı yarıya düşürün!

Elektrikli ısıtıcı kullanırken yapacağınız basit ayar değişiklikleri, faturalarınızı önemli ölçüde düşürebilir. Uzmanların önerileriyle tasarruf edin!
Kış aylarının gelmesiyle birlikte, elektrikli ısıtıcı kullanan milyonlarca kişi artan elektrik faturalarından şikayetçi. Enerji uzmanları ise bu durumun üstesinden gelmenin sanıldığından daha kolay olduğunu ifade ediyor.
TASARRUFLA İLGİLİ YENİ YÖNTEMLER
Uzmanlar, elektrikli ısıtıcıda yapılacak basit bir ayar değişikliğinin tüketimi önemli ölçüde azaltabileceğini vurguluyor. Elektrikli ısıtıcıların en fazla enerji tükettiği an, ilk çalıştırıldıkları zamandır. Çoğu kişi, sobayı en yüksek kademeye alarak odayı daha hızlı ısıtacağını düşünse de, bu yöntem faturayı gereksiz yere artırmaktadır. Enerji verimliliği uzmanları, doğru ayar yapıldığında faturada %25-30’a varan tasarruf sağlanabileceğini belirtmektedir.
DÜZENLİ KULLANIM ÖNERİLERİ
Uzmanların önerdiği tasarruf yöntemleri arasında, ısıtıcıyı ilk çalıştırdığınızda düşük kademeye almak, oda ısındıkça kademeyi yükseltmek ve istenilen sıcaklığa ulaşıldığında kademeyi yeniden düşürmek yer alıyor. Bu adımlar, cihazın gereksiz enerji harcamasını önleyerek faturanın düşmesine yardımcı olmaktadır. Yeterli verim alabilmek için elektrikli ısıtıcıların doğru konumlandırılması da kritik bir öneme sahiptir. Pencere kenarına yerleştirilen ısıtıcılar, ürettiği sıcak havayı hızla kaybetmektedir. Kapıların açık bırakılması da enerji kaybına yol açmaktadır. Uzmanların konumlandırma önerileri arasında, ısıtıcıyı odanın ortasına yakın bir yere koymak, kapı ve pencereleri kapalı tutmak ve sobayı perde veya mobilya arkasında bırakmamak yer almaktadır. Bu basit yöntemler uygulandığında, elektrikli ısıtıcılardan alınan verim artmakta ve kış aylarında gelen yüksek faturaların önüne geçilmektedir.
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı






