ASAYİŞ
Yayınlanma : 30 Ocak 2026 22:12

Kırşehir'de Anadolu mirası operasyonu: 14 tarihi eser ele geçirildi

Kırşehir'de Anadolu mirası operasyonu: 14 tarihi eser ele geçirildi
Kırşehir'de gerçekleştirilen Anadolu Mirası Operasyonu'nda, 14 adet tarihi eser ele geçirildi ve iki kişi gözaltına alındı.

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı, tarihi ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. 'Anadolu Mirası Operasyonları' adı altında yapılan bu çalışmada, kaçak kazı ve definecilik faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

teknik yapı

TARİHİ ESERLERİN SATIŞI ENGELLENDİ

Edinilen bilgilere göre, Y.Ö. ve A.C. isimli şahısların, ellerinde bulundurdukları tarihi eser niteliğindeki malzemeleri satacakları yönünde bilgiler elde edildi. Bunun üzerine jandarma ekipleri harekete geçti ve detaylı bir çalışma başlattı.

14 HEYKEL VE MİMARİ PARÇA ELE GEÇİRİLDİ

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, KOM Şube Müdürlüğü ve Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Artuklu Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen 14 adet heykel ve mimari parça ele geçirildi. Ele geçirilen eserler, koruma altına alındı ve gerekli işlemler için ilgili birimlere teslim edildi.