ASAYİŞ
Yayınlanma : 24 Mart 2026 09:40

Kırmızı Işık İhlallerine Havadan Darbe: Dronlar Sürücüleri Böyle Yakaladı!

Kırmızı Işık İhlallerine Havadan Darbe: Dronlar Sürücüleri Böyle Yakaladı!
Bursa'da kırmızı ışık ihlallerine karşı dron destekli denetimler başlatıldı. İhlal yapan sürücülere 5 bin TL ceza kesilirken, uygulamaların caydırıcılığı artırması hedefleniyor.
Kırmızı Işık İhlallerine Havadan Darbe: Dronlar Sürücüleri Böyle Yakaladı!

Bursa'da trafik akışını ve güvenliğini sağlamak amacıyla yenilikçi bir denetim yöntemi hayata geçirildi. Kestel ilçesi Barakfakih Mahallesi Ankara Yolu Caddesi'nde gerçekleştirilen uygulamada, trafik polisleri bu kez havadan destek aldı.

teknik yapı

Dronlar Kırmızı Işık İhlallerini Saniye Saniye Kaydetti

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğun araç trafiğinin olduğu bu kritik güzergahta, özel olarak kullanılan dronlar sayesinde kırmızı ışık ihlali yapan sürücüleri anlık olarak tespit etti. Havadan çekilen görüntüler, sürücülerin trafikteki kusurlarını net bir şekilde ortaya koyarken, ihlal anları dron kamerasına saniye saniye yansıdı. Bu görüntüler, sahada görevli ekiplere eş zamanlı olarak aktarılarak kusurlu sürücülerin hızla belirlenmesi sağlandı.

Caydırıcılık Artıyor, Cezalar Kapıda

Tespit edilen ve trafik ışıklarına uymayarak hem kendi hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atan araç sürücülerine, uygulama noktasında durdurularak kırmızı ışık ihlali nedeniyle 5 bin Türk Lirası idari para cezası kesildi. Yetkililer, özellikle şehirlerarası bağlantı yolları ve yoğun kavşaklarda meydana gelen kırmızı ışık ihlallerinin ciddi kazalara yol açtığına dikkat çekerek, bu tür teknolojik denetimlerin artarak devam edeceğini ve sürücülerin trafik kurallarına titizlikle uyması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.