ASAYİŞ
Yayınlanma : 23 Nisan 2026 02:50

Kırıkkale'de cinayet zanlısından şok açıklama: 'Ben belediye başkanvekilliği yaptım

Kırıkkale'de cinayet zanlısından şok açıklama: 'Ben belediye başkanvekilliği yaptım
Kırıkkale'de belediye personelini öldüren zanlı, adliyeye sevk edilirken, 'Pişmanım. Onurum için yaptım' dedi. Olayın ardından geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.
Kırıkkale'de cinayet zanlısından şok açıklama: 'Ben belediye başkanvekilliği yaptım

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde belediye garajında nöbet tutan bir personelin av tüfeğiyle öldürülmesi olayının zanlısı, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye çıkarıldı.

teknik yapı

Kırıkkale\

CİNAYETİN ARKA PLANI

Zanlı, adliyeye sevk edilirken gazetecilere, 'Pişmanım. Ben Karakeçili Belediye Başkanvekilliği yaptım, onurum, şerefim, namusum için yaptım' şeklinde dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Olay, 19 Nisan’da meydana gelirken, zanlı İ.A. (49), husumetli olduğu iddia edilen belediye personeli Celil Yazıcı’ya (42) pompalı av tüfeğiyle ateş etti. Yazıcı, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Kırıkkale\

KAÇMA KUVVETİ VE YAKALAMA OPERASYONU

Cinayetin ardından kaçan şüpheli için Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Dron destekli havadan takip ile ilçenin giriş ve çıkışları kontrol altına alındı ve şüpheli araçlar durdurularak denetlendi. Yapılan araştırmalar sonucu zanlının, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki metruk bir ikamette gizlendiği tespit edildi. Operasyon sonucunda İ.A. yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanılan av tüfeği ile birlikte, zanlının ikametinde ek olarak iki tüfek daha ele geçirildi.