Kilis'te polis ekipleri, kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara inanmak üzere olan bir vatandaşı son anda kurtardı.
DOLANDIRICILARIN TUZAĞINDAN KURTULMA
Devriye görevini sürdüren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda telaşlı bir şekilde sürekli telefonla konuşan bir vatandaşı fark etti. Ekipler, yaptığı görüşmede vatandaşın kayıtsız bir numaradan arandığını ve kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan bir kişinin, adının terör operasyonuna karıştığını söyleyerek para talep ettiğini öğrendi.
ZAMANINDA MÜDAHALE ETKİLİ OLDU
Polis ekiplerinin zamanında müdahalesi ve bilgilendirmesi sayesinde, vatandaşın emekli maaşı, iki adet bilezik ve yaklaşık 50 bin TL değerindeki destekleme ödemesi olmak üzere toplamda yaklaşık 450 bin TL'yi dolandırıcılara göndermesi engellendi. Bu sayede büyük bir maddi kaybın önüne geçilmiş oldu.








