Kestel'de ahududu ve böğürtlen üretimi Sırbistan modeliyle artırılacak

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, ahududu ve böğürtlen üretimini Sırbistan modeliyle artıracaklarını açıkladı ve çiftçilere destek projelerini duyurdu.Kestel'de ahududu ve böğürtlen üretimi Sırbistan modeliyle artırılacak
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Uludağ eteklerindeki köylerde ahududu ve böğürtlen üretimini Sırbistan modeliyle artırmayı planladıklarını belirtti. Çiftçilerin gelirini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Erol, anaç fidanların değişimi için çalışma başlatacaklarını söyledi. "Ahududu ve böğürtlende anaç fidanı üretip çiftçimize maliyetine dağıtacağız," diye ekledi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK PROJELERİ
Erol, Kestel'in nüfusunun yaklaşık yüzde 25'inin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek, tarımsal üretimin daha sağlıklı sürdürülebilmesi için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini anlattı. Çiftçilere drone ile gübreleme ve ilaçlama desteği sağladıklarını, ayrıca ücretsiz toprak analizi hizmeti verdiklerini ifade etti. Bu desteklerin amacı, üreticilerin verimlerini artırmak ve ürünlerini iyi fiyata satmalarını sağlamak.

SIRBİSTAN'DAN ÖRNEK ALINIYOR
Erol, Türkiye'de ahududu ve böğürtlenin yüzde 85'inin Kestel'de yetiştirildiğini vurgulayarak, üreticileri yurt dışına götürerek Bosna Hersek ve Sırbistan'daki üretim hakkında bilgi edinmelerini sağladıklarını açıkladı. Sırbistan'da aynı fidanla yüksek verim elde edildiğini belirten Erol, bu modeli Kestel'de de uygulamak istediklerini belirtti. "Biz Türkiye olarak 6 bin ton ahududu üretirken, Sırbistan'daki iki şehir Türkiye'nin 20 katı üretim yapıyor," dedi. Erol, önümüzdeki yıl doku kültürü laboratuvarı kurarak kendi tohum ve fidanlarını üreteceklerini de sözlerine ekledi.
- 01:19Mevduat faizleri zirvede: 2 milyon TL'nin 32 günlük getirisi dudak uçuklattı!
- 01:09Selahattin Paşalı'nın evliliğinde yasak aşk iddiaları gündemde
- 00:59Sahildeki dev ev, köprüden böyle geçti: Trafik durdu!
- 00:50Turizm sektöründe Greendeks ile sürdürülebilirlik dönemi başladı
- 00:39Avrupa hava yollarından jet yakıtı krizi alarmı: Acil önlem istiyorlar!




