Kedi ve köpeklerin efsanevi kavgası sona erdi: Dostluk şehirde başladı

Kedi ve köpekler arasındaki geleneksel kavga, şehirleşme ve özel mama kullanımıyla yerini dostluğa bıraktı, ancak bu barış kırsalda geçerli değil.Kedi ve köpeklerin efsanevi kavgası sona erdi: Dostluk şehirde başladı
Kedi ve köpekler arasındaki geleneksel rekabetin şehirleşme ve evcil hayvan bakımındaki değişimle birlikte yerini dostluğa bıraktığı ortaya çıktı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Doç. Dr. Abdurrahman Takcı, geçmişte ortak alan ve mama paylaşımı nedeniyle sık kavga eden bu iki türün, bireysel mama kullanımının yaygınlaşmasıyla artık daha uyumlu yaşadığını açıkladı.

MAMA ÇEŞİTLİLİĞİ KAVGAYI AZALTTI
Takcı, kediler ve köpekler için ayrı beslenme alanları oluşturulması ve özel mamaların kullanılmasıyla kesişim noktalarının kalmadığını belirtti. Gelir düzeyinin artmasıyla hayvanların yaşam standartlarının iyileştiğini, bu durumun kavgaları önemli ölçüde azalttığını ifade etti. Ayrıca, sürekli mama bulan kedilerin avcı özelliklerini kaybettiğini, köpeklerin ise koruyuculuk içgüdülerinin törpülendiğini ekledi.

DOSTLUK SADECE ŞEHİRDE GEÇERLİ
Doç. Dr. Takcı, bu dostluğun tamamen yetiştirme şekliyle ilgili olduğunu ve kavganın kırsalda devam ettiğini vurguladı. Hayvanların normal ekolojik ortamlarından uzaklaştırıldığı için şehirde bu uyumun sağlandığını, ancak kırsalda ortak kesişim alanları olduğu sürece kavgaların süreceğini açıkladı. İnsanların daha uysal mizaçlı hayvanları sahiplenmesinin de bu sürece katkıda bulunduğunu söyledi.
- 09:21Hürmüz krizi büyüyor: Enerji ve gıda güvenliği alarm veriyor, küresel stoklar hızla tükeniyor!
- 09:14Kuveyt'te İran füzesi saldırısı: 5 ABD askeri yaralandı
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!





