SPOR
Yayınlanma : 28 Kasım 2025 16:41

Kaz Dağları'nda dayanıklılık şöleni: 16 ülkeden 1250 sporcu İda Ultra'da yarışacak

Kaz Dağları'nda dayanıklılık şöleni: 16 ülkeden 1250 sporcu İda Ultra'da yarışacak
Kaz Dağları'nda düzenlenecek Kar Spor İda Ultra maratonunda 16 ülkeden 1250 sporcu 5 farklı parkurda mücadele edecek. Organizasyon, bölgenin turizm ve spor potansiyelini uluslararası arenaya taşıyor.
Kaz Dağları'nda dayanıklılık şöleni: 16 ülkeden 1250 sporcu İda Ultra'da yarışacak

Kaz Dağları'nda doğa ve dayanıklıklığı buluşturacak Kar Spor İda Ultra öncesi basın toplantısı Hattuşa Vacation Thermal Club'ta gerçekleştirildi. Beş farklı parkuruyla 16 ülkeden 1250 koşucuya ev sahipliği yapacak organizasyonda, 30 Kasım Pazar günü 8,5K parkuru koşulacak. Basın toplantısına Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinatörü Yurt Yıldırım, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve diğer yetkililer katıldı.

teknik yapı

5 PARKURDA DAYANIKLILIK SINAVI

9'uncusu düzenlenecek Kar Spor İda Ultra'da bu yıl 110K, 66K, 36K, 15K ve 8,5K parkurları koşulacak. Çanakkale'den başlayıp Balıkesir'de sona eren parkurlarıyla iki ili kapsayan tek yarış olma özelliğine sahip organizasyon, koşuculara Kaz Dağları'nın oksijen dolu patikalarında unutulmaz bir macera yaşatacak. Rossist Event tarafından Türkiye'nin kış sporlarındaki dev markası Kar Spor isim sponsorluğunda düzenlenen yarış, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumların destekleriyle gerçekleşiyor.

ULUSLARARASI KATILIM VE ETKİNLİĞİN ÖNEMİ

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, "İda Ultra, bugün yalnızca bir spor etkinliği değil; Edremit'in doğasını, kültürünü ve ev sahipliği geleneğini dünyaya tanıtan uluslararası bir marka değeri haline gelmiştir" dedi. Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede ise "İnanılmaz bir coğrafyada etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk günden beri bir aile gibi olduk" ifadelerini kullandı. Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Alaftargil de organizasyonun her geçen yıl daha iyi hale geldiğini belirtti.