Kayseri Valisi Çiçek: Tarımda hızlı bir yükseliş yaşıyoruz

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, tarımda hızlı bir yükseliş yaşandığını ve Kayseri'nin tam anlamıyla bir tarım şehri olduğunu vurguladı. Proje ile kırsal kalkınma hedefleniyor.Kayseri Valisi Çiçek: Tarımda hızlı bir yükseliş yaşıyoruz
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'nin Kayseri'deki Faz-3 Dönemi Lansman Programı'nda konuşan Vali Gökmen Çiçek, Kayseri'nin sanayi ve ticaretin yanı sıra tam anlamıyla bir tarım şehri olduğunu vurguladı. Çiçek, "2 yıl önce 15 ürün üretirken şimdi 30-25 ürünle Türkiye'de ilk 10'dayız" dedi.

PROJE KAPSAMINDA GELİŞMELER
Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, projenin 2020 yılında Kütahya, Kayseri, Karabük ve Afyonkarahisar illerinin dahil edilmesiyle kabul edildiğini belirtti. Projenin amacı, rakımı 600 metrenin üzerinde olan ve geçiş bölgelerinde yaşayan üreticilerin refah seviyesini artırmak ve iklim değişikliklerine karşı dayanıklılıklarını yükseltmek. Kayseri'de, proje kapsamında 9 ilçede 303 mahalle ve 65 bin 939 çiftçi faydalanacak. Ayrıca projenin faydalanıcılarından yüzde 30'unun kadın, yüzde 20'sinin genç olması da dikkat çekici bir ayrıntı.

KAYSERİ TARIMINDA YENİ BİR DÖNEM
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız, bakanlık olarak politikaları geliştirerek üreticileri desteklemeye devam ettiklerini ifade etti. Yıldız, yerel yöneticilerin desteklerinin bu süreçte önemli olduğuna dikkat çekti. AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Çiçek ise Kayseri'nin 46 milyon euro destek almasının kırsal kalkınma açısından büyük önem taşıdığına değindi. Kayseri, tarımsal üretimde Türkiye'de 5. sırada yer alıyor ve bu projeyle bambaşka bir boyuta geçmeyi hedefliyor.
- 18:53Bursa'da kaza yapan gencin son paylaşımı yürek burktu
- 18:43Aydın'ın ekonomik pusulası AYTO'da çizildi: Vali ve oda yönetimi buluştu
- 18:33Çavdarhisar'da tarımsal üretim için referans parsel çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
- 18:22Küresel ekonomi alarm zilleri çalıyor: Enerji krizi ve enflasyon kapıda bekliyor!
- 18:12Temmuz zammı öncesi 4 milyon emekliye kök maaş uyarısı geldi




