• ceylan hafriyat
YAŞAM
Yayınlanma : 07 Şubat 2026 13:43

Kayseri'de deprem hazırlığı: Büyükşehir, Valilik ve üniversiteler iş birliğiyle program düzenledi

Kayseri'de deprem hazırlığı: Büyükşehir, Valilik ve üniversiteler iş birliğiyle program düzenledi
Kayseri'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde düzenlenen programda, Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve üniversitelerin iş birliğiyle depreme hazırlık çalışmaları ele alındı.
Kayseri'de deprem hazırlığı: Büyükşehir, Valilik ve üniversiteler iş birliğiyle program düzenledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Erciyes Üniversitesi'nin İstanbul Üniversitesi ile iş birliğiyle düzenlediği 'Kayseri İli Depremselliği' programı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde gerçekleştirildi.

teknik yapı

DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Kayseri'de, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğinde, kentteki depreme karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla yapılan saha çalışmaları ve akademik girişimler vurgulandı. Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanı Gonca Arın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

AKADEMİSYENLERDEN DEĞERLİ KATKILAR

Programda, Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatih Altun ile İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Osman Öncel konuk olarak yer aldı. Kayseri'nin depremselliği hakkında derinlemesine bilgiler verilen programda, katılımcılardan gelen soru, görüş ve önerilere de yanıtlar verildi. Gonca Arın, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için dirençli kentler oluşturma çabalarını dile getirerek, afete hazırlığın toplumsal bir iş birliği gerektirdiğini belirtti. Etkinlik, bir video sunumuyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin depremler sonrası yaptığı faaliyetlerin tanıtılmasıyla devam etti. Programa katılan akademisyenlere, Büyükşehir Kültür Yayınları'ndan Erciyes Dağı kitabı hediye edildi. Anlamlı program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.