GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Ocak 2026 01:21

Kayseri'de bulvar ismi değişikliği bakanın talebiyle yeniden değerlendirilecek

Kayseri'de bulvar ismi değişikliği bakanın talebiyle yeniden değerlendirilecek
Kayseri'de Kocasinan Bulvarı'nın adı Mustafa Elitaş Bulvarı olarak değiştirildi, ancak bakanın talebi üzerine Şubat'ta yeniden değerlendirilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Bulvarı'nın isminin Mustafa Elitaş Bulvarı olarak değiştirilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Belediye meclisinin Ocak ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda, Çevreyolu olarak bilinen bulvara, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın adının verildiği belirtildi.

teknik yapı

ELİTAŞ'IN TALEBİYLE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Ancak açıklamada, Mustafa Elitaş'ın Kayseri'nin tarihi kimliğine ve toplumsal hassasiyetlerine gösterdiği nezaket ve yapıcı yaklaşım çerçevesinde ilettiği talep ve görüşleri üzerine, kararın Şubat ayı meclis toplantısında yeniden değerlendirileceği ifade edildi. Bu durum, bakanın isminin bulvara verilmesi konusunda geri adım atıldığı anlamına geliyor.

TEŞEKKÜR VE İYİ DİLEKLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, açıklamasının sonunda Mustafa Elitaş'a sağduyulu ve özverili yaklaşımından dolayı teşekkür ederek, kendisine sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diledi. Kararın, Elitaş'ın şehre ve ülkeye uzun yıllar boyunca sunduğu hizmetlerin bir nişanesi olarak değerlendirildiği de vurgulandı.