ABD merkezli Kayem Foods şirketinin ürettiği bazı et ürünlerinin saklama koşullarının uygun olmadığı tespit edilince geri çağırma süreci başlatıldı.
Ürünler risk taşıyor
ABD Tarım Bakanlığına bağlı Gıda Güvenliği ve Denetim Servisi (FSIS), Massachusetts'te faaliyet gösteren Kayem Foods'un yaklaşık 718 ton et ve tavuk ürününü piyasadan topladığını açıkladı. Bu karar, şirketin depolarındaki soğutma sisteminde yaşanan arıza nedeniyle alındı. Sorun, 1 Ekim'de bir müşterinin teslim edilen ürünlerin yeterince soğuk olmadığına dair şikayetiyle gündeme geldi. Yapılan incelemelerde bazı ürünlerin uygun sıcaklıkta saklanmadığı ve bu nedenle zararlı bakterilerin oluşabileceği belirlendi. Geri çağırma işlemi sosis, jambon, pastırma ve çeşitli şarküteri ürünlerini kapsıyor. 31 Mart ile 7 Ekim 2026 tarihleri arasında üretilen ürünlerin ABD genelindeki marketlere ve Hong Kong'a gönderildiği bildirildi.
Tüketicilere uyarı
Yetkililer, geri çağrılan ürünlerin bir kısmının hâlâ tüketicilerin buzdolaplarında bulunabileceği uyarısında bulundu. Ürünleri satın alan kişilere, bu ürünleri tüketmemeleri ve iade etmeleri çağrısı yapıldı. Şu ana kadar geri çağrılan ürünlerin tüketilmesiyle bağlantılı olarak herhangi bir hastalık vakası bildirilmedi. Kayem Foods, sorunun giderildiğini ve benzer bir durumun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı.







