Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Hamas ile İsrail heyetleri arasındaki ateşkes müzakerelerine dair açıklamalarda bulundu.
ATEŞKES ANLAŞMASININ İLK AŞAMASI
Ensari, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, arabulucuların Gazze'de ateşkes anlaşmasının ilk aşamasının tüm hükümleri ve uygulama mekanizmaları konusunda bir anlaşmaya varıldığını duyurduğunu belirtti. Bu ilk aşamanın, savaşın sona ermesini, İsrailli rehinelerin ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını ve yardımların girişini sağlayacağı ifade edildi. Detayların ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı kaydedildi.
NETANYAHU'DAN İLK TEPKİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes müzakerelerindeki anlaşma sonrası ilk yazılı açıklamasını yaptı. Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerle ilgili olarak, "Tanrı’nın izniyle tüm hepsini geri getireceğiz." dedi. Bu gelişmenin ardından ABD Başkanı Trump da İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu.








