Kastamonu Üniversitesi, Erasmus+ ESC30 kapsamında desteklenen bir proje ile kırsal bölgelerdeki kız çocuklarına judo eğitimi verecek.
KIZ ÇOCUKLARINA JUDO EĞİTİMİ
'Kırsal Kesimdeki Kız Çocuklarının Judo ile Güçlendirilmesi' projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylandı. Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Bayram Ceylan ve Araştırma Görevlisi Hasan Basri Taşkın koordinatörlüğünde yürütülecek proje, 8-12 yaş arası 30 kız çocuğunu kapsıyor. Proje, temel judo teknikleri, müsabaka hazırlıkları ve kemer sınavları ile kız çocuklarının özgüvenlerini artırmayı hedefliyor.
OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI İLE SÖYLEŞİLER
Proje kapsamında olimpiyat ve dünya şampiyonu kadın judocularla söyleşiler, çevre bilinci atölyeleri ve ailelere yönelik bilinçlendirme toplantıları da düzenlenecek. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu iş birliğiyle yürütülen projede üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü ekipler de yer alacak. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projenin sadece bir spor etkinliği olmadığını, toplumsal bir katkı olduğunu vurguladı ve kız çocuklarının güçlenmesinin önemini belirtti.







