• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 15 Ağustos 2026 12:14

Kasapoğlu: Türkiye, küresel güç olma yolunda ilerliyor

Kasapoğlu: Türkiye, küresel güç olma yolunda ilerliyor
Dr. Mehmet Kasapoğlu, Türkiye'nin küresel güç olma yolunda ilerlediğini ve 25 yıllık demokrasi yolculuğunun zorluklarla dolu olduğunu vurguladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, partisinin 25. kuruluş yıl dönümünde Türkiye'nin küresel güç olma hedefine doğru ilerlediğini vurguladı.

Tarihsel bir yolculuk

Kasapoğlu, Türkiye'nin geçmişte siyasi krizler ve anti-demokratik müdahalelerle birçok zorlukla karşılaştığını hatırlatarak, “Türkiye; geçmişte siyasi krizler, anti-demokratik müdahaleler ve vesayet baskılarıyla çetin sınavlardan geçti. Bu iklimde, kesintisiz bir meşruiyetle seçilen bir siyasi hareketin yükselişi, Türk demokrasi tarihinin en büyük zihniyet devrimi olmuştur” dedi.

Demokrasi yolculuğu

Türkiye’nin demokrasi yolculuğunun kolay olmadığını belirten Kasapoğlu, bu sürecin “ateşten gömlek” giyerek geçildiğini ifade etti. Kasapoğlu, “Türkiye bu yolu; hain engellerle mücadele ederek, dik yokuşları birer birer tırmanarak yürüdü” şeklinde konuştu. Ayrıca, demokratik başarıların sandığın meşruiyet kaynağı haline getirilmesi ve vesayet odaklarının tasfiye edilmesi olduğunu dile getirdi.