Kasapoğlu: Gazeteciler toplumun hafızasını tutan kişilerdir

Dr. Mehmet Kasapoğlu, gazetecilerin toplum hafızasını tutan önemli bireyler olduğunu vurguladı ve basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.Kasapoğlu: Gazeteciler toplumun hafızasını tutan kişilerdir
İzmir'de yerel basın kuruluşlarıyla bir araya gelen Dr. Mehmet Kasapoğlu, gazetecilerin sadece haber yapmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumun hafızasını tuttuğunu vurguladı.

GAZETECİLERİN ROLÜ
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı olan Kasapoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette, gazetecilik mesleğinin toplumun gerçeğe ulaşma hakkının teminatı olduğuna dikkat çekti. Kasapoğlu, "Kamuoyunun vicdanını temsil eden bu mesleği onurla sürdüren tüm basın emekçilerimizin gününü kutluyorum" dedi.

HABERCİLİK BİR SORUMLULUKTUR
Kasapoğlu, gazeteciliğin masa başında bitmeyip, sahada çeşitli zorluklarla karşılaşılan bir meslek olduğunu belirtti. "Gazeteciler, toplumun gören gözü, işiten kulağıdır. Engelli bireylerin sorunlarını gündeme getiren siz değerli gazeteciler, bu hak mücadelesinin en önemli paydaşlarındansınız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, gazetecilerin yaptığı her haberin, toplumda bir zihniyet değişimini sağlamak için kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi





