Karşıyaka'da işçilere 400 bin TL alacak için 750 TL'lik gıda kartı verildi

Karşıyaka Belediyesi, maaşlarını alamayan işçilere 750 TL gıda kartı vererek tepkilere yol açtı. Sendika, bu uygulamanın onur kırıcı olduğunu açıkladı.
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. çalışanları, aylardır maaşlarını alamadıkları için büyük bir maddi sıkıntı içindeler. Bu duruma çözüm olarak belediye yönetimi tarafından işçilere 750 TL'lik gıda alışverişi kartı dağıtılması, işçilerin tepkisini çekti.
İŞÇİLERDEN SERT TEPKİ
DİSK/Genel-İş 10 No’lu Şube Yönetimi, Karşıyaka Belediyesi'nin bu uygulamasını 'işçinin onuruyla dalga geçmek' olarak nitelendirerek sert bir açıklama yaptı. Sendika, işçilerin birikmiş alacaklarının 350-400 bin TL gibi devasa boyutlara ulaştığını ve 750 TL'lik gıda kartının bu duruma çözüm olamayacağını belirtti.
Ayrımcılık iddiaları gündemde
Ayrıca, uygulamanın sadece tesis çalışanları ile sınırlı kalmasının da 'çalışma barışına darbe' olarak değerlendirildiği aktarıldı. DİSK yönetimi, bu durumun işçiler arasında ayrım yapıldığı algısını yarattığını ve çalışma barışını tehdit ettiğini ifade etti. Sendika, Karşıyaka Belediyesi'ne, işçilerin onurunu zedeleyen sembolik yardımlarla sorumluluktan kaçmamaları çağrısında bulundu.
- 01:19Mevduat faizleri zirvede: 2 milyon TL'nin 32 günlük getirisi dudak uçuklattı!
- 01:09Selahattin Paşalı'nın evliliğinde yasak aşk iddiaları gündemde
- 00:59Sahildeki dev ev, köprüden böyle geçti: Trafik durdu!
- 00:50Turizm sektöründe Greendeks ile sürdürülebilirlik dönemi başladı
- 00:39Avrupa hava yollarından jet yakıtı krizi alarmı: Acil önlem istiyorlar!





