GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Ağustos 2025 17:44

Karşıyaka Belediyesi önünde eylem: Maaş ve haklar ödenmiyor

Karşıyaka Belediyesi önünde eylem: Maaş ve haklar ödenmiyor
Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan işçiler ve memurlar, maaş ve ödenmemiş haklarını almak için 25 gündür iş bırakma eylemi yapıyor.

Karşıyaka Belediyesi önünde işçiler ve memurlar, maaş ve ödenmemiş haklarını talep etmek için eylemlerini sürdürüyor. Eylemler, belediye çalışanlarının aylardır alamadıkları ödemeler nedeniyle başladı ve devam ediyor.

teknik yapı

MAAŞLAR ÖDENMEDİ, EYLEM SÜRÜYOR

Kent A.Ş. ve Personel A.Ş.’de çalışan işçiler, alacaklarını alamadıkları için 25 gündür iş bırakırken, memurlar da son 15 gündür sosyal denge tazminatı (SDT) ödemelerinin yapılmaması nedeniyle her gün sabah saatlerinde belediye önünde toplanıyor. Disk Genel-İş 10 No’lu Şube yetkilileri, işçilerin uzun süredir maaşlarını tam olarak alamadığını ve taksitler halinde ödemelerin yapıldığını açıkladı. Açıklamada, mart ayının bir kısmı ile nisan, mayıs, haziran ve temmuz maaşlarının ödenmediği, 1,5 yıl önce ödenmesi gereken toplu iş sözleşmesi farklarının hâlâ yatırılmadığı ve Personel A.Ş. çalışanlarının maaşlarının sadece yüzde 36’sının ödendiği belirtildi. İşçilerin borçlarını karşılayamaz duruma geldiği ve psikolojik olarak zorlandığı da vurgulandı. Belediye başkanının göreve geldiğinde 6 ay içinde sorunların çözüleceği sözü verdiğini ancak verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini de eklediler.

İŞÇİ VE MEMURLAR KARARLI

Eyleme katılan işçiler ve memurlar, hakları ödenene kadar belediye önündeki protestolarını sürdürme kararlılığında olduklarını ifade etti. Ödemeler yapılana kadar eylemlerin devam edeceği belirtildi.