Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, kışın dondurucu ayazında türküleriyle ısınan çoban Serhan Çakmak, bu kez baharın müjdesini de türkülerle karşıladı. İlçeye bağlı Çamlıkaya köyünde yaşayan Çakmak, yeni yılın başlarında etkili olan yoğun kar yağışı sırasında sürüsüyle birlikte verdiği mücadeleyle gündeme gelmişti.

KAR ALTINDAKİ MÜCADELEDEN BAHAR COŞKUSUNA
Kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu o zorlu günlerde yaylada mahsur kalan Çakmak, söylediği türkülerle hem içini ısıtmış hem de zorlu şartlara direncini göstermişti. Aradan geçen zaman ve havaların ısınmasıyla birlikte bölge adeta yeniden hayat buldu. Beyaz örtü yerini yemyeşil doğaya bırakırken, küçükbaş hayvanlarını otlaklara çıkaran çoban, bu kez de doğanın canlanışına eşlik eden türkülerle baharı kutladı.

DOĞANIN DÖNÜŞÜMÜ VE KIRSAL YAŞAMIN DOĞALLIĞI
Doğanın beyazdan yeşile büründüğü yaylada sürüsünü otlatan çobanın bu görüntüleri, hem mevsim geçişinin güzelliğini hem de kırsal yaşamın zorluklarla harmanlanmış eşsiz doğallığını gözler önüne serdi. Çakmak'ın baharı karşıladığı türküleri, izleyenlere hem huzur verdi hem de doğayla iç içe bir yaşamın güzelliklerini hatırlattı.







