ÇEVRE
Yayınlanma : 19 Ocak 2026 11:43

Karla kaplı denizde cesurca yüzdü

Karla kaplı denizde cesurca yüzdü
İnebolu'da Saim Gürel, karlı havaya rağmen denize girerek cesaretini gösterdi ve soğuk suyun şifa olduğuna inandığını belirtti.
Karla kaplı denizde cesurca yüzdü

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde, soğuk ve karlı havaya aldırış etmeyen bir vatandaş denize girdi. 54 yaşındaki Saim Gürel, kar yağışı altında cesurca denize atladı.

teknik yapı

SOĞUK HAVA VE DENİZ SUYU

Hava sıcaklığının 1, deniz suyu sıcaklığının ise 6 derece olduğu günlerde Gürel, kalın kıyafetler giymiş arkadaşlarının gözleri önünde önce karların üzerine uzandı, ardından denize girerek kulaç attı. Gürel, kış aylarında da denize girdiğini belirterek, “Bu karlı günü kaçırmak istemedik. İnebolu’da yıllar sonra güzel bir kar yağdı.” dedi.

DAYANIKLILIK VE GELENEK

Gürel, “Soğuk suyun şifa olduğuna inanıyoruz. İnebolu, İstiklal madalyalı tek ilçedir. Şehit Şerife Bacı’nın torunlarıyız. O büyük mücadeleyi verdiler, bizler de dayanıklılığımızı göstereceğiz.” sözleriyle, hem geçmişe selam durdu hem de yüzme tutkusunu anlattı. Ayrıca, İstanbul Boğazı’nda yüzmenin güzel olduğunu ancak İnebolu’nun da bir başka olduğunu vurgulayarak herkesi İnebolu’ya davet etti.