Kar engeline takılan yaşlı adam için 7 saatlik mucize kurtarma operasyonu: UMKE seferber oldu

Elazığ'da yoğun kar nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan KOAH hastası, 7 saatlik çalışmanın ardından UMKE ekiplerince paletli ambulansla kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.Kar engeline takılan yaşlı adam için 7 saatlik mucize kurtarma operasyonu: UMKE seferber oldu
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, bir köyün ulaşımını felç ederken, KOAH hastası 80 yaşındaki Emin Gül'ün hayatını kurtarmak için zamana karşı yarış başladı.

KAR NEDENİYLE YOL AÇMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle Elmasuyu köyüne giden yol tamamen kapandı. Köyde yaşayan ve solunum güçlüğü çeken KOAH hastası Emin Gül'ün durumu ağırlaşınca sağlık ekiplerine haber verildi. Ancak kar kalınlığının fazla olması ve yolun kapalı olması nedeniyle UMKE ve sağlık ekipleri hastaya ulaşmakta zorlandı. Durumun ciddiyeti üzerine İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle köy yolunu açmak için seferber oldu.

PALETLİ AMBULANSLA HASTANEYE ULAŞTIRILDI
Yaklaşık 7 saat süren zorlu çalışmanın ardından iş makineleri yolu kısmen açmayı başardı. Ardından UMKE ekipleri, özel donanımlı paletli ambulansla köye ulaşarak Emin Gül'e ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Sağlık durumu stabil hale getirilen Gül, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kurtarma operasyonu, ekiplerin gösterdiği azim ve kararlılıkla başarıyla tamamlandı.
- 02:31Kocaeli'de doğal gaz kokusu paniği: Yangın ve gaz kaçağı peş peşe geldi
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor




