Kapıkule'de şok operasyon: Oda spreyi ve gazoz şişelerine gizlenmiş 50 bin euro değerinde kaçak altın ve gümüş ele geçirildi

Bulgaristan'da bir tırda oda spreyi ve gazoz şişelerine gizlenmiş 50 bin euro değerinde kaçak altın ve gümüş ele geçirildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo gümrüğünde, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısında gerçekleştirilen bir denetimde, Sırbistan plakalı bir tırda buzdolabına ve çeşitli eşyalara gizlenmiş kaçak altın ve gümüş bulundu. Risk analizi sonucunda detaylı kontrole alınan tırın sürücüsü, sigara ürünlerine ait belgeleri ibraz etti, ancak araç X-ray taramasından geçirildiğinde şüpheli yoğunluklar tespit edildi.

GİZLENME YÖNTEMİ ŞAŞIRTTI
Yapılan fiziki aramada, tırın dolap bölümleri ve sürücü kabininde toplam 39 paket bulundu. Bu paketlerin içinden sarı ve beyaz metalden yapılmış çeşitli eşyalar çıktı. Kaçakçıların altın ve gümüşü oda spreyi ve gazoz şişeleri gibi sıradan eşyalara sakladığı ortaya çıktı, bu yöntem gümrük yetkililerini şaşırttı.

DEĞERLİ METALLERİN DETAYLARI
Uzman incelemesi sonucunda, paketlerin bir kısmında 192 gram ağırlığında 128 adet 14 ayar altın yüzük olduğu belirlendi. Diğer paketlerde ise 6 bin 206 gram kullanılmış gümüş eşya (ayar 925) ve 6 bin 794 gram gümüş granül (ayar 999) tespit edildi, böylece ele geçirilen gümüş miktarı yaklaşık 13 kilograma ulaştı. Toplam piyasa değeri 50 bin 94 euro 98 sent olan bu kaçak malların gümrük kaçağı olarak taşındığı açıklandı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayla ilgili olarak Haskovo Bölge Savcılığı gözetiminde gümrük memurları tarafından ön soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bu operasyon, sınır güvenliği ve kaçakçılıkla mücadelede dikkatli denetimlerin önemini bir kez daha vurguladı.
- 00:40Kale Devlet Hastanesi'nde sürpriz istifa: Başhekim Kerim Elçin görevden ayrıldı
- 00:30Denizli'de dönüşümün anahtarı seminerle keşfedilecek
- 00:20Balıkesir kütüphaneleri Kütüphane Haftası'nda çocukların ve yetişkinlerin akınına uğradı
- 00:10Konyalı vatandaşlar ekonomik zorlukları dile getirdi: 'Çay ısmarlamamak için arkadaşlardan kaçıyoruz
- 00:00Adana'da dev operasyon: Geri dönüşüm tesisi çıktı, sigara fabrikası çıktı!





