Kamu yönetiminde ahilik ve usta-çırak anlayışı güçlendirilecek

Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner, yeni yönetmelikle kamu personelinin eğitiminde ahilik ve usta-çırak anlayışının güçlendirileceğini açıkladı.
Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner, Resmî Gazete'de yayımlanan 'Memurların Yetiştirilmeleri ve Eğitimleri Hakkında Genel Yönetmelik' ile kamu personelinin yetiştirilmesinde önemli bir değişiklik yapıldığını duyurdu.
USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ ÖNE ÇIKIYOR
Güner, yeni yönetmelikle birlikte memurların eğitiminde yalnızca teorik bilgilere değil, aynı zamanda usta-çırak ilişkisine dayanan mesleki gelişim modeline de önem verileceğini belirtti. Bu yaklaşımın, kökleri ahilik geleneğine dayandığını ve tecrübenin yeni nesillere aktarılmasını sağladığını ifade etti.
AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN DEĞERLERİ
Ayrıca, ahilik kültürünün meslek ahlakı, dürüstlük, kalite ve dayanışma gibi değerlerle desteklendiğini vurgulayan Güner, bu ilkelerin kamu hizmetine yansımasının hizmet kalitesini artıracağını kaydetti. Usta-çırak ilişkisinin sadece mesleki bilgi aktarımından ibaret olmadığını dile getiren Güner, ahilikte ustanın ahlakı, disiplini ve meslek sevgisini aktaran bir rehber olduğunu belirtti. Bu düzenlemenin kamu yönetiminde mevzuata yansımasının son derece anlamlı olduğunu söyledi.
- 13:19SpaceX'in Starship fırlatışı son anda iptal edildi: Yatırımcılar tedirgin
- 13:10Mahkemeden sürpriz karar: Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna geri döndü!
- 12:59İzmir, Kurban Bayramı'na güvenli ve huzurlu bir şekilde hazırlanıyor
- 12:50Diyaliz esaretine son: Organ bağışı mucizesiyle gelen yeni hayatlar Muğla'da
- 12:40Yabancı turist sayısında nisan ayında kaydedilen dikkat çekici düşüş





