SPOR
Yayınlanma : 04 Ağustos 2025 02:10
Kalle Rovanpera Finlandiya Rallisi'ni kazandı

Kalle Rovanpera, Finlandiya'da düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası etabını kazanarak şampiyonluk yarışında zirveye yaklaştı ve 129 km ortalama hızla yeni bir rekor kırdı.
Dünya Ralli Şampiyonası'nın Finlandiya etabını Kalle Rovanpera kazandı. Fin pilot, evinde rakiplerini geride bırakarak şampiyona liderliğine yaklaştı.
HIZ REKORU
Tarihin en genç dünya ralli şampiyonu olan Kalle Rovanpera, Finlandiya Rallisi'nde zafer kazandı ve bir rekor kırdı. 4 gün boyunca 129 kilometre ortalama hızla yarışan Rovanpera, Dünya Ralli Şampiyonası'ndaki en yüksek hızla kayıtlara geçti.
ZİRVEDEKİ FARKI KAPATTI
2022 ve 2023 şampiyonu Rovanpera, sezonun bitimine 5 yarış kala zirvedeki farkı önemli ölçüde azalttı. Elfyn Evans ile arasındaki puan farkını 3'e indiren Toyota pilotu, sezonun geri kalanında rekabeti kızıştırdı. Dünya Ralli Şampiyonası'nın bir sonraki yarışı, 28-31 Ağustos tarihleri arasında Paraguay'da yapılacak.
- 14:31Bayındır'da horoz dövüşü ringi dağıtıldı: 3 kişi yakalandı
- 14:24Çin'in Geely'si, 450 bin liralık elektrikli otomobille Avrupa pazarını sarsıyor
- 14:17Vize krizi patlak verdi: ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrılıyor
- 14:10Budapeşte'de Şampiyonlar Ligi öncesi taraftarlar arasında şiddet olayları
- 14:02Çin'den akıl almaz mühendislik: Denizin 113 metre altından dev su hattı!





