EĞİTİM
Yayınlanma : 17 Nisan 2026 04:00

Kahvede içtiği içecek hayatını kabusa çevirdi: 70 yaşındaki çiftçi 400 bin lirayla soyuldu!

Kahvede içtiği içecek hayatını kabusa çevirdi: 70 yaşındaki çiftçi 400 bin lirayla soyuldu!
Silivri'de bir kahvede içtiği içeceğin ardından fenalaşan 70 yaşındaki çiftçi, evinde yaklaşık 400 bin lira çalındığını iddia etti. Olayla ilgili 4 şüpheliden 2'si tutuklandı, diğer 2'si ise kaçarken yakalandı.

Silivri'de hayvancılıkla geçimini sağlayan 70 yaşındaki İdris Aktaş, yaşadığı inanılmaz soygun olayıyla gündeme geldi. Aktaş, bir kahvede içtiği içeceğin ardından saatlerce bilincini kaybederek uyuduğunu ve bu sırada evine giren hırsızların yaklaşık 400 bin lira değerinde parasını çaldığını iddia etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 4 şüpheliden 2'si tutuklanırken, diğer 2 şüpheli ise Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı.

teknik yapı

Kahvede içtiği içecek hayatını kabusa çevirdi: 70 yaşındaki çiftçi 400 bin lirayla soyuldu! 1

KAHVEDE YAŞANANLAR ŞOK ETTİ

Silivri'nin Yolçatı Mahallesi'nde çiftçilik yapan İdris Aktaş, hafta sonu sattığı kurbanlıklardan elde ettiği gelirle bankaya yatırmak üzere elinde bulundurduğu paranın çalınmasıyla büyük bir şok yaşadı. Aktaş, olay günü köy kahvesine giderek iki çay içtiğini ve ardından kendisine ikram edilen bir kahveyi tükettiğini anlattı. Kahvenin etkisiyle kısa süre sonra yoğun bir uyku haline geçtiğini belirten Aktaş, çiftliğine döndüğünde tam 14 saat boyunca bilincinin kapalı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını ifade etti. Uyandığında ise cebindeki Türk Lirası ve döviz cinsinden yaklaşık 400 bin liralık parasının çalındığını fark ettiğini söyledi.

PENCEREDEN GİRİLDİ, DEĞERLİ EŞYALAR KAYBOLDU

Aktaş, hırsızların çiftliğine pencereyi zorlayarak girdiğini öne sürdü. Olay sonrası cam ve çerçevede hasar oluştuğunu belirten Aktaş, evdeki tüm para ve değerli eşyalarının çalındığını dile getirdi. Yaşadığı maddi kaybın yanı sıra, kalp hastası olan Aktaş, olay sonrası günlerce yemek yiyemediğini ve büyük bir psikolojik travma yaşadığını vurguladı. Yıllardır tanıdığı komşularının yaşadığı bu olay karşısında büyük üzüntü duyduğunu belirten Aktaş, köy yaşamındaki güven duygusunun sarsıldığını ifade etti. Jandarma ve JASAT ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda olayla ilgili 4 şüpheli tespit edildi. Bu şüphelilerden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi ise İpsala sınır kapısında Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.