Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Çamlıbel Mahallesi kırsalında cumartesi günü başlayan orman yangını, üç gün süren yoğun mücadelelerin ardından kontrol altına alındı.

YANGIN BÖLGESİNDE YOĞUN MÜDAHALE
Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu yangın, bugün akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Yaklaşık bin 500 hektarlık alanın küle döndüğü yangında, risk altındaki 23 konuttan 3'ü zarar gördü. 130 vatandaş ise AFAD ve jandarma ekipleri tarafından güvenli bölgelere tahliye edildi.
ZARAR TESBİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Yangın söndürme çalışmalarına 514 personel, 239 araç ve iş makinesi katıldı. Dumandan etkilenen 6 personelden 5'i tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Yerleşim yerleri için herhangi bir tehdit bulunmuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, zarar gören alanlarda hasar tespit çalışmalarına başladı. Kahramanmaraş Valiliği, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, bölge halkına teşekkür etti. Yaklaşık 49 saat süren yangının ardından soğutma çalışmaları devam ediyor.






