• satrroıad dörüm
MAGAZİN
Yayınlanma : 29 Haziran 2026 03:02

Kadir İnanır veda töreninde Kenan Evren krizi: Salonda tansiyon yükseldi

Kadir İnanır veda töreninde Kenan Evren krizi: Salonda tansiyon yükseldi
Kadir İnanır'ın veda töreninde gösterilen belgeselin 12 Eylül bölümünde Kenan Evren'e tepki gösterenler ile buna karşı çıkanlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Türk sinemasının efsanevi ismi Kadir İnanır için düzenlenen veda töreni, hem hüzünlü anlara sahne oldu hem de kısa süreli bir gerginliğe ev sahipliği yaptı. Tören kapsamında gösterilen 'Kuzeyden Gelen Adam' adlı belgeselin 12 Eylül Askeri Darbesi'ne odaklanan bölümü sırasında, salondaki bazı izleyiciler Kenan Evren aleyhine sloganlar atarak tepki gösterdi.

sempati mobilya

Kadir İnanır veda töreninde Kenan Evren krizi: Salonda tansiyon yükseldi 1

BELGESEL SIRASINDA YAŞANAN GERGİNLİK

Kadir İnanır'ın sanat yaşamını ve kişiliğini merkeze alan belgeselin, Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran 12 Eylül Darbesi'ni ele alan kısımları gösterilirken, salonda bulunan bir grup izleyici Kenan Evren'i protesto etti. Bu protestoya karşılık veren bir kişi ise "Burası anma töreni, yuhalamak yerine cenazeye saygı gösterilmeli" diyerek tepki gösterdi. Yaşanan bu karşılıklı sözlü atışma, salonda kısa süreli bir tansiyon yükselmesine neden oldu. Güvenlik görevlilerinin hızlı müdahalesiyle büyüyen tartışma kontrol altına alınırken, tepki gösteren kişinin salondan çıkarıldığı bildirildi. Bu talihsiz olayın ardından tören programına kaldığı yerden devam edildi.