Hak İşçi Sendikası Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikanın kadın üyeleriyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. HAK-İŞ'in, Türkiye'deki tüm işçi konfederasyonları arasında en fazla kadın üyeye sahip konfederasyon olduğunu belirten Arslan, 235 bin kadın üye ile bu alanda lider olduklarını vurguladı. Bu durumun kendilerine büyük bir gurur ve sorumluluk yüklediğini ifade etti.

HAK-İŞ Kadın Emeği Buluşması Gerçekleştirildi
HAK-İŞ Konfederasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle '15. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması' etkinliği düzenledi. Bu etkinlik kapsamında, İzmir, Van, Gaziantep, Trabzon, Samsun, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki kadın emekçilerle saha araştırmaları yapıldı. Bu araştırmalarla kadınların mesleki standartları ve karşılaştıkları sorunlar ele alındı ve sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.
Kadın Hakları İçin Kapsamlı Çalışmalar Devam Ediyor
Genel Başkan Mahmut Arslan, sendikaların tüzük, kongre, yönetmelik ve diğer tüm çalışmalarında kadınlara yönelik düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca, HAK-İŞ'in Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) C-190 sayılı sözleşmesinin Türkiye tarafından imzalanması için bir kampanya yürüttüğünü dile getirdi. Bu sözleşmenin, çalışma hayatına giren her işçinin haklarını koruduğunu ve özellikle iş yerindeki şiddet ve tacizle mücadelede önemli bir adım olduğunu söyledi. Arslan, toplu sözleşmelerine de kadına şiddete karşı hükümler eklediklerini, bu kapsamda şiddet veya tehdit mağduru çalışanlara destek sağladıklarını ve gerekli durumlarda işten ayrılma ve yeniden işe başlama hakları konusunda kolaylıklar sunduklarını açıkladı. Kadınların çalışma hayatında daha aktif rol alması için teşviklerin artırılması, eğitim ve sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini de vurguladı. Küresel ölçekte yaşanan insan hakları ihlallerine de değinen Arslan, Filistin başta olmak üzere mazlumların yanında duracaklarını ve zulme karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.







