Bursa'nın Mudanya ilçesinde, yaklaşık 4 milyon TL değerindeki altın ve ziynet eşyalarının çalındığı, hırsızın izini kaybettirmek için mahalle muhtarlığının güvenlik kamerası kayıt cihazını da söküp götürdüğü olay, jandarmanın nefes kesen takibiyle çözüldü. Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın oluşturduğu özel ekip, delillerin yok edilmeye çalışıldığı bu hırsızlıkta, 12 gün boyunca 288 saatlik görüntüyü inceleyerek suçluyu adım adım ortaya çıkardı.

TEKNİK ANALİZ VE SAHA ÇALIŞMASI
Jandarma ekipleri, mahalledeki tüm teknik verileri toplayarak geniş çaplı analiz yaptı ve kamera kayıtlarının çalınmasına rağmen farklı noktalardaki görüntüler üzerinden incelemelerini sürdürdü. Devam eden takip sonucunda hırsızlığın, aynı mahallede yaşayan İ.A. tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI VE İTİRAFI
Operasyon için düğmeye basan jandarma, şüpheliyi evinde yakalayarak gözaltına aldı. İ.A., ifadesinde hem hırsızlığı hem de çaldığı altınları kuyumcuda bozdurduğunu itiraf etti. Evden çalınan ziynetlerin toplam değerinin yaklaşık 4 milyon TL olduğu belirlenirken, olay mahallede geniş yankı uyandırdı.

TUTUKLANMA KARARI
Jandarmanın teknik analiz, saha çalışması ve ısrarlı takibiyle kısa sürede aydınlatılan olayda şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.







