İzmirli firmalara Almanya'da yatırım fırsatları kapısı aralandı

İzmir Ticaret Odası, Bremeninvest Türkiye ile düzenlediği etkinlikte İzmirli firmalara Almanya'da yatırım fırsatlarını tanıttı. Görüşmelerin somut iş birliklerine dönüşmesi bekleniyor.İzmirli firmalara Almanya'da yatırım fırsatları kapısı aralandı
İzmirli şirketler, Almanya'nın önemli eyaletlerinden Bremen ile kurulabilecek iş birliklerini ve yatırım imkanlarını Bremeninvest Türkiye Yatırım Ajansı aracılığıyla masaya yatırdı. Teknoloji, su ürünleri, mobilya ve gümüş takı tasarımı gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, Bremen'deki potansiyel iş fırsatlarını inceleyerek geleceğe yönelik stratejilerini belirledi.

İzmir Ticaret Odası Ev Sahipliğinde Önemli Görüşmeler
İzmir Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Bremeninvest Türkiye Yatırım Ajansı ile ortaklaşa düzenlenen 'Almanya'da yatırım imkanlarına yönelik birebir danışmanlık görüşmeleri' etkinliğine, İzmir Ticaret Odası üyesi 16 firma temsilcisi katıldı. Etkinlikte, Bremeninvest Türkiye Koordinatörü Kolja Umland ve Türkiye Direktörü Erol Tüfekçi, Almanya'da şirket kurma süreçleri, yurt dışına açılmanın avantajları ve mevcut teşviklerden nasıl yararlanılabileceği konularında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Özgener: Görüşmelerin Somut Adımlara Dönüşeceğine İnanıyoruz
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Almanya'nın güçlü ekonomisi ve stratejik konumuyla yatırımcılar için güvenli ve çok yönlü fırsatlar sunduğunu vurguladı. Özgener, "Almanya, en büyük ticaret ortağımız olmasının yanı sıra, küresel pazarlara açılan stratejik konumuyla yatırım açısından önemli fırsatlar sunan bir ülke. Gelişmiş sanayi ekosistemi ve nitelikli iş gücü sayesinde yatırımcılar için güvenli ve sürdürülebilir bir büyüme zemini sağlıyor. Üyelerimizi işin mutfağını bilen yetkililerle buluşturmayı önemsiyoruz. Kısa sürede önemli temaslarda bulunuldu. Bu görüşmelerin somut adımlara dönüşerek üyelerimize yeni iş imkanları geliştireceğine inanıyorum" dedi. Özgener ayrıca, Bremen ve İzmir'in kardeş şehir, İzmir Ticaret Odası ile Bremen Ticaret Odası'nın da kardeş oda olmasının ticari ilişkileri doğrudan etkilediğini ve bu tür iş birliklerinin üyelerin yeni pazarlara açılması hedefiyle sürdürüldüğünü belirtti.
- 03:01Hollanda'da şaşırtan tarım yöntemi: Yüzüstü yatarak para kazanıyorlar!
- 02:51Mısır'da keşfedilen fosil, primat evrimini yeniden tanımlıyor
- 02:41Hayalet köyde yaşam: Ölenler için değil, kalanlar için bebekler dikiliyor
- 02:31Kocaeli'de doğal gaz kokusu paniği: Yangın ve gaz kaçağı peş peşe geldi
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!




