Balıkesir'in Gömeç ilçesinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle İzmir'in Bergama ilçesi sınırlarına kadar ulaştı. Yerleşim yerlerine sıçraması engellenen alevlere karşı ekiplerin mücadelesi sürüyor. Bu sırada Çandarlı'da gece saatlerinde meydana gelen iki ayrı ot yangını ise kontrol altına alınmayı başardı.

BERGAMA’DA ALEVLERLE SAVAŞ
Balıkesir'den kopup gelen alevler, dün öğle saatlerinde İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Demircidere ve Okçular mahallelerini etkisi altına aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda personel ve hava-kara araçlarıyla yangına anında müdahale etti. Bölgedeki muhtarlara dağıtılan yangın tankerleri ile çeşitli birimlere ve ilçe belediyesine ait su tankerlerinin de desteğiyle söndürme çalışmaları hız kazandı. Ekiplerin fedakarca çalışması sayesinde alevlerin Hacıveliler ve Tıfıllar mahallelerindeki konutlara ulaşması büyük ölçüde engellendi. Yangının Kozak Yaylası çevresinde etkisini sürdürdüğü ve söndürme operasyonlarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

ÇANDARLI’DA GECİKMEYEN MÜDAHALE
Bergama'daki zorlu mücadele devam ederken, Çandarlı’da gece saatlerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Eyko Sitesi civarında başlayan ot yangınına itfaiye ekipleri anında intikal ederek alevlerin yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınmasını sağladı. Daha sonra, sabaha karşı saat 04.00 sularında Çandarlı'da bu kez çevredeki evleri tehdit eden bir başka yangın daha çıktı. Ancak bu yangın da ekiplerin seri müdahalesiyle kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı.







