İzmir'in Bayındır ilçesinde saat 13.55'te Yusuflu Mahallesi'nde başlayan orman yangını, kahraman ekiplerin havadan ve karadan gösterdiği yoğun çaba ile kontrol altına alındı. Bu kritik gelişme, bölgenin doğal güzelliklerinin daha fazla zarar görmesini engelledi.

Müdahale Ekipleri ve Kaynaklar Seferber Oldu
Yangının ilk anından itibaren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan 2 yangın söndürme uçağı ve 3 helikopter derhal olay yerine intikal etti. Karadan ise 20 araçlık bir filo ve Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve belediye ekiplerinden oluşan toplam 93 personellik dev bir ekip, alevlerle mücadele için sahaya sürüldü. Çevre ilçe belediyelerinden gelen destek ekipleri de bu büyük operasyona güç kattı.

Olay Yerinde Koordinasyon ve İncelemeler Sürüyor
Yangın söndürme çalışmalarının koordinasyonunu bizzat yerinde takip eden Bayındır Kaymakamı Murat Mete, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ve AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Mehmet Gelir, ekiplerden sürekli bilgi aldı. Yetkililer, müdahalenin son derece koordineli yürütüldüğünü ve yangının tamamen söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına ağırlık verileceğini belirtti. Yangının 3 farklı noktada başladığına dair değerlendirmeler bulunurken, çıkış nedenine yönelik incelemeler titizlikle devam ediyor.







