• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ASAYİŞ
Yayınlanma : 17 Aralık 2025 11:12
Düzenleme : 17 Aralık 2025 12:15

İzmir'deki ilaçlama faciasında şok gelişme: Bebek ölümleri sonrası mühendisler tutuklandı!

İzmir'deki ilaçlama faciasında şok gelişme: Bebek ölümleri sonrası mühendisler tutuklandı!
İzmir'de bir bebeğin ölümüne ve 3 kişinin zehirlenmesine neden olan ilaçlama faciasına ilişkin soruşturmada, ziraat mühendisi ve yardımcısı 'kimyasal silahla kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Müebbet hapis istemiyle iddianame hazırla
İzmir'deki ilaçlama faciasında şok gelişme: Bebek ölümleri sonrası mühendisler tutuklandı!

İzmir'in Konak ilçesinde geçen yıl bir apartman dairesinde gerçekleştirilen ilaçlama sonrası bir bebeğin hayatını kaybetmesi ve üç kişinin zehirlenmesiyle ilgili soruşturmada önemli bir dönüm noktası yaşandı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar doğrultusunda, daha önce serbest bırakılan ziraat mühendisi ve yardımcısı, 'kimyasal silah kullanarak kasten öldürme' suçlamasıyla yeniden gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sempati mobilya

FACİA SONRASI YENİDEN GÖZALTILAR

11 Kasım 2024 tarihinde Kahramanlar Mahallesi'nde bir apartmanda tahtakurusu mücadelesi için yapılan ilaçlama, ne yazık ki trajik bir sonla sonuçlanmıştı. İlaçlamanın ardından üçüncü katta yaşayan 1 yaşındaki Altay Toprak Kınalı bebek yaşamını yitirmiş, aynı apartmanda yaşayan üç kişi ise hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheliler hakkında, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu'nun birinci ve beşinci ihtisas kurullarından beklenen raporlar dosyaya ulaştı. Bu raporlarda, ölüm ve zehirlenmelerin kullanılan ağır kimyasal ilaçla doğrudan ilişkili olduğunun kesinleşmesi üzerine, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın daha derinlemesine yürütülmesi için talimat verdi.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİYLE İDDİANAME HAZIRLANDI

Savcılık, Adli Tıp raporlarının dosyaya girmesinin hemen ardından iddianameyi tamamlayarak İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. İddianamede, kullanılan ilacın 'kimyasal silah' olarak nitelendirildiği ve şüpheliler hakkında 'kimyasal silah kullanarak kasten öldürme' ile 'silahla kasten yaralama' suçlarından ayrı ayrı müebbet hapis cezası talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanması bekleniyor.