ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Nisan 2026 23:08

İzmir'de tarihi eser kaçakçılığına büyük darbe: 203 eser ele geçirildi

İzmir'de tarihi eser kaçakçılığına büyük darbe: 203 eser ele geçirildi
İzmir'de düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçılığına büyük bir darbe vuruldu; 203 eser ele geçirildi ve bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İzmir'de tarihi eser kaçakçılığına büyük darbe: 203 eser ele geçirildi

İzmir’in Kınık ilçesinde düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığını önlemek amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirildi.

teknik yapı

İzmir\

ROMA, HELENİSTİK VE BİZANS DÖNEMİ ESERLERİ

Olayda, Roma, Helenistik ve Bizans dönemlerine ait toplamda 203 tarihi eser ele geçirildi. 11 Nisan tarihinde Kınık ilçesinde belirlenen adreslerde yapılan aramalarda, 190 adet sikke, 10 adet obje ve 3 adet demir haç bulundu. Bu eserlerin yanı sıra, operasyon sırasında kullanılan bir metal arama dedektörüne de el konuldu.

İzmir\

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Operasyon kapsamında yakalanan bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli, kaçakçılık suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözlem altında tutulacak.