İzmir'de taksicilerin kabusu: Ücretini ödemeden kaçan müşteriler artıyor!

İzmir'de taksiciler, ücret ödemeden kaçan müşterilerin sayısındaki artışla karşı karşıya. Taksiciler, bu durumdan kaynaklı mağduriyetlerini dile getiriyorlar.İzmir'de taksicilerin kabusu: Ücretini ödemeden kaçan müşteriler artıyor!
İzmir'de taksiciler, son dönemlerde artan ücret ödemeden kaçma vakalarından ötürü büyük mağduriyet yaşıyorlar. Özellikle riskli bölgelere yönlendirilen taksilerde, yolcular çeşitli bahanelerle sürücüleri oyalayıp ardından kaçıyorlar. Bu tür olaylar, yalnızca araç kamerasında kaydedilen görüntülerle sınırlı kalıyor.

MAĞDURİYETLER ARTIYOR
Taksiciler, kötü niyetli yolcuların taksiyi tenha ve tehlikeli bölgelere yönlendirmesiyle karşı karşıya kalıyor. Yolculuk sırasında parayı evden veya bir yakından alacağını söyleyerek araçtan inen müşteriler, hızla kayboluyorlar. Bu durumu fark eden sürücüler, ücreti tahsil etmek için çevreyi kontrol etmeye çalışsalar da can güvenliği endişesi nedeniyle bölgeden uzaklaşmak zorunda kalıyorlar. Yaşanan olayların çoğu zaman yetkililere bildirilmesine rağmen, mağduriyetler giderilemiyor.

KAZANÇ YERİNE ZARAR
Şoför Sedat Bıçakçı, 8 yıllık taksicilik tecrübesiyle bu durumu şöyle ifade ediyor: “Son zamanlarda, ‘Ablamdan, annemden parayı alıp geliyorum’ diyerek girdiğimiz dar sokaklarda, para ödemeden kaçan yolcularla karşılaşıyoruz. Sadece bu hafta 8 aracımız bu şekilde zarara uğradı. Can güvenliğimiz yok; paranın peşine koşmayı bıraktık, gittiğimiz yerlerde canımızı kurtarmaya çalışıyoruz.” Taksiciler, iş azaldığı için normalde almamaları gereken yolcuları almak zorunda kalıyorlar ve bu durum, kendilerini risk altında hissetmelerine yol açıyor. Taksici Hacı Özkan da benzer bir durumu aktararak, “İki genç arabaya bindi ve Menemen’e götürdüm. İndireceğim sırada, biri kapıdan diğeri arka kapıdan kaçtı. Peşlerinden gittim ama anahtar arabada kaldı.” diyerek bu tür olayların önlenmesi için yetkililerden çözüm bekliyorlar.
- 23:16Bağcılar'daki iş yerinde büyük yangın: İSTOÇ alevlere teslim oldu!
- 23:08İzmir'de tarihi eser kaçakçılığına büyük darbe: 203 eser ele geçirildi
- 22:59Aksaray'da Kamyon Dolusu Kaçak Gıda Ele Geçirildi: 4 Ton Ürün İmha Edildi
- 22:50Korsan nakliyecilere dikkat: Eşyalarınızı yükledikten sonra dikkat edin!
- 22:40Polonya, Avrupa'nın gizli cephaneliği haline geliyor: Mesko'dan tarihi başarı




