İzmir'de şok edici sürpriz: Büyükelçiler Zeybek ateşiyle coştu ve herkes ayakta!

İzmir'deki Sağlık Turizmi konferansında büyükelçiler Zeybek oynadı ve kültürel köprüler kuruldu, 52 ülkeden temsilci katıldı.İzmir'de şok edici sürpriz: Büyükelçiler Zeybek ateşiyle coştu ve herkes ayakta!
İzmir'de gerçekleşen ve 52 ülkeden temsilcilerin yer aldığı uluslararası Sağlık Turizmi konferansı, akıllarda kalıcı bir etkinliğe dönüştü. Gala yemeğinde davetli büyükelçiler ile diğer katılımcılar, büyük bir heyecanla Muğla Zeybeği'ni sergiledi.

KÜLTÜREL KÖPRÜLER KURULDU
Kongrenin düzenleyicisi Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay'ın çağrısıyla Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş ve platform üyeleri gala yemeğinde hazır bulundu. Prof. Dr. Aysun Bay, kongredeki katkılarından dolayı Karakuş ve platformuna plaket verdi.

BÜYÜKELÇİLER ZEYBEK PISTINA ÇIKTI
Gala gecesinin beklenmedik gösterisi için Beşkaza Platformu tarafından getirilen Ahmet Elmastaş, Mehmet Kızılkulak, İsmail Eren Görgülü ve Ömer Emrah Dursun'dan oluşan Zeybek grubu, Muğla yöresinin zeybek oyunlarını harika bir şekilde sundu. Gösteri bitiminde Burundi, Azerbaycan, Afganistan, Zambiya, Moldova ve Hindistan büyükelçileri ile düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Aysun Bay'a zeybek figürleri öğretildi. Sonrasında, büyükelçiler ve diğer üyeler bir arada zeybek oynayarak geceyi unutulmaz kıldı. Beşkaza Platformu Başkanı Devrim Karakuş, gösteri sonrasında yaptığı konuşmada, 'Ülkemiz için kritik olan sağlık turizmi kongresinde 52 ülke temsilcisinin olduğu etkinlikte, Zeybek kültürünü İzmir'in gözdesi konumundaki Muğla'dan tanıtmak ve büyükelçilere dansı aktarmak büyük bir onur. Kültürel bağlar kurmak amacıyla Prof. Dr. Aysun Bay'a teşekkür ederim' dedi.
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur
- 07:48Çin'de lüks otomobil, gelenek gereği toprağa gömüldü




