İzmir'de sağanak yağış sonrası Büyükşehir Belediyesi seferber oldu

İzmir'de sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipleriyle seferber oldu ve su baskınlarına karşı müdahale etti.İzmir'de sağanak yağış sonrası Büyükşehir Belediyesi seferber oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle tüm birimleriyle sahaya inerek hızlı bir şekilde müdahale etti.

METREKAREYE 26,4 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji verilerine göre, İzmir genelinde metrekareye 26,4 kilogram yağış düştü. En fazla yağış Çeşme'de 56,6 kilogram olarak ölçülürken, Karaburun'da 29,5 ve Narlıdere'de ise 22,6 kilogram yağış kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan su baskınlarına karşı 1.321 personel, 343 araç ve 200 pompa ile müdahalede bulundu.

İTFAİYE EKİPLERİ BAŞARIYLA KURTARDI
Sağanak yağış sırasında, Yeşildere'de dere içinde mahsur kalan ve yükselen sulara kapılan bir kişi, itfaiye ekipleri tarafından başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Yaklaşık 20 metre sürüklenen vatandaşı, vinç yardımıyla kurtaran ekipler, sağlık ekiplerine teslim ederek hastaneye sevk etti. Ayrıca, İZSU Genel Müdürlüğü, olası su baskınlarına karşı 275 araç ve 626 personel ile sahada görev yaptı. Ekipler, yağıştan etkilenme riski bulunan bölgelerde yağmur suyu ızgaralarının temizliği ve ani taşkınlara karşı önleyici tedbirler almakta. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gelişmelerin AKOM tarafından anlık olarak takip edildiğini bildirdi.
- 11:35Japonya sarsıldı: 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından 3 metrelik tsunami uyarısı! 'Kaçın!
- 11:25Karşıyaka, play-off'ta şampiyonluk peşinde
- 11:1640'ında çırak oldu, Giresun'un bıçak mirasını 26 yıldır yaşatıyor
- 11:07Döviz rezervlerinde toparlanma, faiz artışı beklentilerini zayıflatıyor
- 10:58Yılmazköy Keçideresi'nde hayat durma noktasına geldi: Cep telefonları 'çekmiyor', acil durumlar kabusa dönüyor!




