İzmir'de soğuk hava dalgasının etkisini göstermesiyle birlikte, kentin en yüksek noktası olan Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Gece saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşerek bölgeyi beyaza bürüdü.

BOZDAĞ'DA KAYAK HAREKETLİLİĞİ BEKLENİYOR
Kar yağışının başlamasıyla birlikte, Bozdağ'daki kayak tesisleri ve teleferik hattının bulunduğu alanlarda hareketlilik artması bekleniyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte butik otel ve pansiyon işletmecileri hazırlıklarını tamamlayarak rezervasyon sürecine girdi, turist akınına hazırlanıyor.
ULAŞIM İÇİN ÖNLEMLER ALINDI
Kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açmaması için belediye ekipleri bölgede önlem aldı. Ekipler, yollar üzerinde tuzlama çalışmalarını sürdürürken, bölgeye gidecek vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Bozdağ, 2 bin 159 metre rakımıyla İzmir'in en yüksek noktası olarak biliniyor.







