• ceylan hafriyat
YAŞAM
Yayınlanma : 30 Eylül 2026 09:47

İzmir'de leylek ve balıkçı dostluğu yankı buldu

İzmir'de leylek ve balıkçı dostluğu yankı buldu
İzmir'de düzenlenen söyleşide, Bursa'dan çıkan balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek'in dünya çapında tanınan dostluğu anlatıldı. Fotoğrafçı Alper Tüydeş, hikayenin doğaya farkındalığı artırdığını belirtti.
İzmir'de leylek ve balıkçı dostluğu yankı buldu

Bursa'nın Karacabey ilçesinden çıkan ve dünya çapında tanınan, balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek arasındaki yıllara dayanan dostluk, İzmir'de düzenlenen özel bir söyleşiyle İzmirlilerle buluştu.

İzmir\

Doğanın farkındalığı arttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Bir Dostluğun Tanıkları: Yaren Leylek, Adem Amca ve Alper Tüydeş" adlı etkinlikte, yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş ve balıkçı Adem Yılmaz bir araya geldi. Milyonlarca insanın ilgiyle takip ettiği bu eşsiz dostluğun bilinmeyen yönleri, yoğun katılım gösteren dinleyicilerle paylaşıldı. Fotoğraflarıyla bu hikayeyi dünyaya taşıyan Tüydeş, Yaren Leylek ve Adem Amca'nın dostluğunun hem yurt içinde hem de uluslararası platformda doğaya karşı farkındalığın artmasına önemli katkılar sağladığını vurguladı. Bu gerçek yaşam öyküsünün, kuşlar ve genel olarak yaban hayatı konusunda olumlu bir etki yarattığını belirtti. Etkinlikte Adem Yılmaz'ın dostluğun perde arkasına dair anlattıkları, izleyicilerden büyük alkış aldı. Yaklaşık iki saat süren söyleşi, İzmirlilerin konuya gösterdiği yoğun ilgiyle dikkati çekti. Program sonunda Alper Tüydeş, kaleme aldığı "Adem Amca ve Yaren" kitabını Adem Yılmaz ile birlikte okurlara imzaladı. Tüydeş, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a teşekkür ederek, Başkan Tugay'ın bu tür doğa hikayelerinin İzmir'de daha sık yer almasını istediğini söyledi. Benzer buluşmaların İzmirlilerle tekrar gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

İzmir\İzmir\İzmir\İzmir\İzmir\