Düzenleme : 09 Aralık 2025 10:49
İzmir'de işçilerin çıplak ayak direnişi: 'Arkadaşlarımız işe dönene dek mücadele sürecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde çalışan işçiler, maaş ve alacak sorunları nedeniyle başlattıkları eylemi sürdürüyor. Sendika, 350 işçinin işe dönmesi ve ödeme takvimi belirlenene dek direnişin devam edeceğini açıkladı.İzmir'de işçilerin çıplak ayak direnişi: 'Arkadaşlarımız işe dönene dek mücadele sürecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde çalışan işçiler, maaşların eksik yatması, ek gelirlerin 4 aydır ödenmemesi ve 350 kişinin havuzda bekletilmesi nedeniyle dün başlattıkları çıplak ayaklı yürüyüş eylemini bugün de sürdürdü. DİSK 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, belli bir ödeme takvimi belirlenene ve havuzdaki işçiler işe alınana dek eylemlerin devam edeceğini açıkladı.

İŞÇİLER KÜLTÜRPARK'TA BULUŞTU
İZENERJİ, İZELMAN, İZFAŞ, EGEŞEHİR ve İZTEK şirketlerinde çalışan işçiler, sabah erken saatlerde Kültürpark 9 Eylül kapısında toplanarak sloganlar attı ve işten çıkarılan arkadaşlarının işe iade edilmesini talep etti. Dün akşam maaşların yüzde 99'unun yatırıldığını belirten Gül, kalan küçük meblağ ve diğer alacaklar için ödeme takvimi açıklanmasını istedi.

'MÜZAKEREYE AÇIĞIZ AMA SESİMİZ DUYULMUYOR'
Sendika başkanı, müzakereye açık olduklarını ancak yetkililerin çağrılarına kulak vermediğini ifade etti. Gül, 'Gelin, bir an önce bu masayı kuralım, bu mağduriyet ortadan kaldırılsın' dedi ve gece gündüz demeden müzakerelere hazır olduklarını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'aile içi kavga' benzetmesine değinerek, artık kavganın sona erip hizmet üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

'İŞİMİZ BİZİM ONURUMUZDUR'
Ercan Gül, önceliklerinin 350 işçinin işe geri dönmesi olduğunu, ardından binlerce emekçinin alacakları için somut adımlar atılmasını beklediklerini söyledi. 'Paralarımız ödense bile, arkadaşlarımız işine dönmeden mücadeleden geri adım atmayacağız. Çünkü işimiz, aşımız bizim onurumuzdur' diyerek kararlılıklarını gösterdi. Ayrıca, Buca Belediyesi'nde benzer sorunlar yaşayan emekçilere selam gönderdi.
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor
- 06:48Bayburt'ta hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!




