İzmir'de çöp yangını: Ceyda Bölünmez Çankırı'dan sert eleştiri

İzmir Buca'da yol kenarındaki çöplerin tutuşmasıyla çıkan yangın sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Buca Belediyesi'ni çöp sorunu nedeniyle eleştirdi. Çankırı, 'CHP yönetiminde İzmir açık hava çöplüğüne dönüştü' dedi.İzmir'de çöp yangını: Ceyda Bölünmez Çankırı'dan sert eleştiri
İzmir'in Buca ilçesinde yol kenarında biriken çöplerin tutuşmasıyla başlayan yangın, bölgeye giden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın tepkisine neden oldu. Çankırı, yangın sonrası yaptığı açıklamada, Buca'daki çöp sorununun aylardır sürdüğünü ve çevreyi, insan sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

BUCA'DA ÇÖP SORUNU BÜYÜYOR
Cadde ve sokaklarda günlerce toplanmayan çöpler, sıcak havanın etkisiyle çevreye dayanılmaz bir koku yayıyor. Buca Belediyesi'nin çözüm üretememesi nedeniyle oluşan çöp yığınları, sık sık yangınlara da yol açıyor. Dün, Seyhan Mahallesi hat boyunda çöp ve sanayi atıklarının biriktiği alanda çıkan yangın, çevre esnafını tehdit etti ve bölgeyi duman altına aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından, çevre esnafı Buca Belediyesi'ne tepki gösterdi.

ÇANKIRI: 'AÇIK HAVA ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜ'
Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan ve esnafı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 'Çöpler toplanmadığı için sokak ortasında yakılıyor. Esnaf ve vatandaşlar mağdur, maske takmadan dolaşmak çok zor. CHP yönetiminde İzmir adeta artık açık hava çöplüğüne dönüştü. Körfez kokuyor, çöp dağları büyüyor. Vatandaşın gündemi çöp, koku, susuzluk iken; muhalefetin gündemi parti içi hesaplar ve cezaevi ziyaretleri.' şeklinde konuştu.
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar
- 09:37Bursa'da üst geçitten kopan demir, trafiği birbirine kattı: Faciadan dönüldü!
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi



