GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Ağustos 2025 08:18

İzmir'de büyük yangın: 6 uçak ve 9 helikopterle müdahale

İzmir'de büyük yangın: 6 uçak ve 9 helikopterle müdahale
İzmir'de dün akşam başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, 6 uçak, 9 helikopter ve yüzlerce personel ile havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının otoyol kenarındaki yanan bir araçtan çıktığı tahmin ediliyor.
İzmir'de büyük yangın: 6 uçak ve 9 helikopterle müdahale

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, gece boyunca itfaiye ve orman ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alınmaya çalışıldı. Alevler, Buca'daki otoyol kenarında yanan bir araçtan ağaçlara sıçrayarak hızla yayıldı. Dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyordu.

teknik yapı

HAVADAN VE KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 uçak ve 9 helikopter, havadan müdahalede bulunurken, karada ise 139 araç ve 593 personel görev aldı. İtfaiye ve emniyet güçlerine ait TOMA araçları da alevlere müdahale etti. Gece boyunca süren karadaki çalışmalar sonucu alevlerin etkisi azaldı.

YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINMAK ÜZERE

Gün ağarmasıyla birlikte hava araçları yeniden müdahaleye başladı. Yangının dün akşam saat 18.00 sıralarında başladığı ve otoyol kenarındaki yanan bir araçtan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yangının tamamen kontrol altına alınması bekleniyor.