ASAYİŞ
Yayınlanma : 20 Aralık 2025 10:55

İzmir'de büyük asayiş operasyonu: 112 aranan şahıs yakalandı, silah ve uyuşturucu ele geçirildi!

İzmir'de büyük asayiş operasyonu: 112 aranan şahıs yakalandı, silah ve uyuşturucu ele geçirildi!
İzmir'de 13-19 Aralık tarihlerinde yapılan asayiş uygulamalarında 112 aranan şahıs yakalanırken, çok sayıda ruhsatsız silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından 13-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı asayiş uygulamaları, kentte suçla mücadelede önemli sonuçlar verdi.

teknik yapı

SİLAHLAR VE UYUŞTURUCULAR ELE GEÇİRİLDİ

Gerçekleştirilen operasyonlar ve denetimler sonucunda polis ekipleri, toplamda 18 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 6 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet havalı tabancayı ele geçirdi. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen saha çalışmalarında 1 kilo 832 gram narkotik madde ve 16 bin 556 adet uyuşturucu hap da başarıyla toplandı.

UYUŞTURUCU TİCARETİ VE KULLANIMINA GEÇİT YOK

Emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 'Uyuşturucu madde ticareti' suçundan 16 şüpheli hakkında, 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan ise 179 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Uygulama noktalarında ve devriyeler sırasında yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrollerinde ise çeşitli suçlardan aranması bulunan toplam 112 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.