• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk 29 ağostıs
ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Ağustos 2026 10:19

İzmir açıklarında motoru arızalanan bottaki 30 göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında motoru arızalanan bottaki 30 göçmen kurtarıldı
İzmir açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bottaki 30 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı ve gerekli işlemler için karaya çıkarıldı.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bottaki 30 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik hızlı müdahale etti

25 Ağustos sabahı saat 07.30 sıralarında, Seferihisar açıklarında düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun motorunun arızalandığına dair ihbar alındı. İhbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı TCSG-107 borda numaralı bot, olay yerine sevk edildi. Ekipler, denizde sürüklenen lastik botu bulduktan sonra, içindeki 27 yetişkin ve 3 çocuk göçmeni sağ olarak kurtardı.

Düzensiz göçmenlerin uyrukları belirlendi

Kurtarılan göçmenlerin 9’unun Çad, 9’unun Sudan ve 2’sinin Yemen uyruklu olduğu tespit edildi. Kurtarılanların sağlık kontrollerinin ardından emniyet işlemlerinin gerçekleştirilerek, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.