İtalya'da sürücüler üzerinde etkili olan tuhaf bir hırsızlık yöntemi, polis ve yetkilileri endişelendirdi. Özellikle Napoli'de ortaya çıkan bu dolandırıcılıkta, hırsızlar park halindeki veya kırmızı ışıkta bekleyen araçların ön camına sahte 50 avro sıkıştırıyor.
Sürücüler dikkatli olmalı
Aracının camında parayı gören sürücüler, genellikle 'şansım döndü' düşüncesiyle aracı çalışır vaziyette bırakarak dışarı çıkıyor. Ancak, tam bu anda bekleyen hırsızlar, sürücünün dalgınlığından yararlanarak ya aracı çalıyor ya da araçta bulunan değerli eşyaları alıp kaçıyor.
Polisten uyarı geldi
Emniyet yetkilileri, sosyal medya üzerinden yaptıkları uyarılarda, sürücülerin camda para görünse dahi kesinlikle araçtan inmeleri gerektiğini ve kapıları kilitleyerek derhal uzaklaşmaları gerektiğini belirtti. Bu dolandırıcılık yönteminin İtalya dışına da yayılabileceği konusunda uyarıda bulunan polis, tüm sürücülerin dikkatli olmalarını istiyor.









