DÜNYA
Yayınlanma : 22 Eylül 2025 14:39

İtalya'da 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları: Limanlar bloke edildi

İtalya'da 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları: Limanlar bloke edildi
İtalya'da liman işçileri, İsrail'e silah sevkiyatını engellemek için Cenova ve Livorno limanlarını bloke etti. Fransa'da başlayan 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları İtalya'ya da yayıldı ve ulaşım aksaklıklarına neden oldu.
İtalya'da 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları: Limanlar bloke edildi

Fransa'daki protestoların ardından İtalya'da da 'Her Şeyi Engelleyelim' eylemleri başladı. Liman işçileri, İsrail'e silah sevkiyatını engellemek için Cenova ve Livorno limanlarına erişimi kısıtladı.

teknik yapı

İTALYA'DA GENİŞ KATILIM

Grevdeki işçiler, Gazze'deki saldırılara tepki olarak kuzeydeki Cenova limanını kapattı. Bu durum ulaşım hizmetlerini aksattı ve Filistin dayanışması çerçevesinde birçok okul kapatıldı. Cenova'da protestocular, Filistin bayraklarıyla liman çevresinde toplandı. Livorno limanına giriş de engellendi.

İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATI ENGELLEME AMAÇLI EYLEM

İşçiler, İtalya'nın İsrail'e silah ve malzeme sevkiyatında kullanılmasını önlemek istediklerini belirtti. Reuters'a konuşan bir işçi, Filistin halkından ilham aldıklarını ve üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti. Roma'ya giden tren seferlerinde gecikmeler yaşandı, ancak metro ve hava ulaşımı normal seyrinde devam etti. Milano'daki metro hatları da büyük ölçüde çalışır durumdaydı.

HÜKÜMETİN DURUMU

Başbakan Giorgia Meloni'nin hükümeti, İsrail'in geleneksel destekçisi olarak biliniyor, ancak Gazze'deki askeri harekat nedeniyle koalisyon içinde endişeler arttı. 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları iki hafta önce Fransa'da başlamış ve ulaşım, eğitim gibi hizmetlerde aksaklıklara yol açmıştı. Fransa'da protestolara yaklaşık 1 milyon kişi katıldı.